Lilla Bertil

Bertil


Bertil
Bertil

Det här är lilla Bertil, han har varit med om mycket saker ingen annan vet om, kunde han tala skulle jag nog få höra en sorglig berättelse. Det är nämligen så att Bertil blev hittad av ett par barn på en skolgård. De tog honom till klassrummet och läraren berättade om det för de andra lärarna, Bertil blev fort känd på skolan och alla barn trängdes för att få en glimt av den lilla sköldpaddan. Bertil var rädd, grå och kall, han behövde värme och det fort! Ingen hade en aning hur en sköldpadda skulle tas hand om. En ung tjej fick iden att skölja honom i varmt vatten för att värma stackaren. Bertil blev genast pigg efter sitt varma bad och började se sig omkring, han utforskade alla nyfikna ansikten runt honom och barnen blev glada över att han visade tecken på liv. Då sa ett av barnen att Bertil skulle från och med den dagen heta Bertil, så blev det också.

Bertil kunde inte stanna i skolan, vem skulle ta han om honom under sommarlovet? Då kontaktades
Blå stjärnan och Bertil skickades för att vänta på att hämtas av sina ägare. Men de hade övergett honom i en skog, så varför skulle de hämta honom nu? Den unga tjejen erbjöd sig då att ta hand om honom om ägarna inte visade sig, därmed var det problemet löst och Bertil skulle inte behöva avlivas.

Ägarna hämtade honom aldrig, då blev den unga tjejen Bertils nya familj.

Snipp snapp snut så var sagan slut !

Det var verkligendet gick till, nu bor Bertil hemma hos mig och äter räkor och pellets varje dag, han är fortfarande väldigt blyg men inte mindre söt eller älskad för det :)






/ J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0